Polartherm Oy
Field Heating Solutions   ► Uusiutuva Energia   ►

Kiinteän polttoaineen lämmittimet

Allmat, Airmat 20 ja Airmat Combi
Polartherm Oy:n valmistamat Allmat, Airmat 20 ja Airmat Combi hyödyntävät kiinteää polttoainetta, tavallisesti klapeja, lämpimän ilman tuottamiseen. Polttoaineena voi siis käyttää esim. pakkauslavoista syntyvää jätepuuta, jonka laite muuttaakäytännössä ilmaiseksi lämpöenergiaksi.

Tuotteiden valmistus on lopetettu ja molemmat mallit on myyty loppuun!

Lämmittimet toimivat alapaloperiaatteella, jolloin yhdellä polttoainetäytöllä saavutetaan pitkä toiminta-aika.

Laitteiden asennus on nopeaa ja helppoa, laitteeseen pitää liittää ainoastaan savupiippu ja laittaa pistotulppa seinärasiaan. Muita perustamiskustannuksia laitteella ei ole. Energiakivilaatoilla verhotun tulipesän valmistuksessa on käytetty tulenkestävää terästä.

Laitteiden puhdistus on myös yksinkertaista ja vaivatonta, helposti avattavien luukkujen kautta pääsee käsiksi puhdistusta vaativiin kohteisiin vaivattomasti. Laitteiden toimitukseen kuuluu nuohousharja. Varmista lämmittimen soveltuvuus käyttökohteeseen paikalliselta paloviranomaiselta.

Kaikki puukäyttöiset laitteet toimitetaan joko kanavaliitoskannella tai säleikköpuhalluksella. Puhallussäleikköä käytetään siinä tapauksessa että lämmitin asennetaan lämmitettävään tilaan. Kanavaliitosyhde mahdollistaa puhallusilman kanavoinnin siinä tapauksessa että lämmitin asennetaan laitehuoneeseen ja puhallusilma kanavoidaan laitehuoneesta lämmitettävään tilaan. Tässäkin tapauksessa lämmin kiertoilma tulee jollakin tapaa saada kierrätettyä takaisin laitteen imupuolelle jotta lämpö kertautuisi ja huone lämpenisi nopeammin. Jos lämmittimen imuilmana käytetään pelkkää raitisilmaa ulkoa, ja ulkolämpötila on reilusti pakkasen puolella, laitteen puhallin jäähdyttää lämmittimen liian nopeasti, puhallustermostaatti sammuttaa puhaltimen ja tila ei lämpene ollenkaan.

Kiinnostuitko?

Viluttaako vai oletko jo jäässä? Ei huolta, ratkaisemme lämmitysongelmasi joten kerro tilanteestasi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.