Muistakaa huoltaa lämmittimenne talvea varten!

Taas on se aika vuodesta, kun lämmittimiä ruvetaan kaivamaan nurkista tai niitä laitetaan käyntiin halleissa ja verstaissa.

Viimeistään nyt on aika katsoa ja tarkistaa lämmittimien kunto. Alla pieni listaus, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun lämmitintä käy läpi.

Ja huom! Suosittelemme käyttämään huoltotöissä ammattihenkilöä!

Öljylämmittimet:

Polttimen huolto: tarkista suuttimen kunto ja tarvittaessa vaihda se uuteen. Varmista sytytyskärkien säätövälin oikeellisuus. Puhdista liekkilevyt ja puhaltimen siipi puhtaiksi. Vaihda suodatin ja mittaa polttimen paine.

Polttimen säätäminen oikeisiin arvoihin todennetaan savukaasuanalysaattorilla, jotta öljy palaa kunnolla pesässä.

Näillä muutamalla huoltotoimenpiteellä saat polttimesta taas puhtaan ja toimivan.

Lämmitin: nuohoa ja putsaa pesä ja lämmönvaihtimen putket irrotettuasi polttimen ja nuohousluukut paikoiltaan. Tarkista pesän kunto vuotojen osalta. Katso, että tulilaatikko (Polar-sarjassa) pesän takana on kunnossa ja kiinni jaloistaan pesässä. Jos takana oleva tulilaatikko on irrallaan tai mennyt rikki, niin se täytyy uusia heti. Sekä tulilaatikon että tulipesän saa varaosana. Putsaa myös puhaltimen siivet (esim. paineilmalla) ja kiristä kiilahihnat ( 3-vaihemalleissa). Tarvittaessa vaihda rikkinäiset komponentit uusiin.

Sähkölämmittimissä kannattaa katsoa kaikki komponentit läpi ja varmistaa niiden kunto. Termostaatit, kytkimet, kytkinten nupit, kontaktorit jne. Ja tietenkin lämmittimen yleinen siisteys on tärkeää, jotta pöly ja roska ei pääse rikkomaan laitteen komponentteja. Rikkoutuneet komponentit täytyy vaihtaa uusiin, jotta lämmitin saadaan taas kuntoon.

Ja helpottaaksemme asiakkaidemme päivittäistä toimintaa, kaikkien tuotteiden käyttöohjeet ovat täällä. Käyttöohjeet-osiosta löydät uusimmat käyttöohjeet jokaisesta laitteesta. Jos lämmittimesi on vanhempaa vuosikertaa, eikä sen vuoden käyttöohjetta ole täällä, niin ole yhteydessä myyntiin. Tallessa ovat totta kai myös vanhemmat käyttöohjeet.

Jos tulee kysyttävää, tarvitset teknistä tukea tai sinulla varaosatarpeita, niin ota rohkeasti yhteyttä myyntiin.

Suora numero Kim Hietamäelle on 02-529 2141 tai sitten voit laittaa sähköpostia hietamaki@polartherm.fi.

Kiinnostuitko?

Viluttaako vai oletko jo jäässä? Ei huolta, ratkaisemme lämmitysongelmasi joten kerro tilanteestasi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.