Pahvimallin kestävä idea käynnisti sarjatuotannon

Kuivainlaitteisiin perehtynyt Tommi Arpomaa lähestyi Polarthermiä pahvimalli kainalossa ensimmäisen kerran kuutisen vuotta sitten. Mies ja idea otettiin lämpimästi vastaan. Kehitysyhteistyössä syntyneet tuotteet edistävät terveempää asumista. Ne kuivattavat kosteusvaurioituneita tiloja ja pitävät huolta sisäilmanlaadusta.

Pölynhallintaan sekä kosteustekniikkaan erikoistunut laitevalmistuttaja ja maahantuoja Strong-Finland Oy on saanut Polarthermistä helposti lähestyttävän lämmitys- ja puhallustekniikan asiantuntijakumppanin. Vuonna 2013 lanseerattu levykuivain on kysyttyä tavaraa vahinkoliikkeiden käytössä sekä konevuokraamoissa. Se hurisee väsymättä vesivahingon kohdanneissa kylpyhuoneissa ja keittiöissä.

Ei ole yhdentekevää kenen käsissä komponentit taipuvat ja kuka ne hitsaa kasaan.

– Standardien edellyttämät laitevaatimukset ja laadunvalvonta täyttyvät moitteettomasti Polarthermin kanssa toimiessa. Tuotteiden räätälöinti saadun asiakaspalautteen pohjalta käy myös tarvittaessa ketterästi, Strong-Finlandin Arpomaa kertoo tyytyväisenä.

Viimeisimmälle innovaatiolle on käyttöä erityisesti korkeaa hygieniatasoa vaativassa sairaalamaailmassa. Saneerauskohteiden pölynhallintaan kehitetyssä APAD paineentasaimessa on käytössä uutta tekniikkaa, joka on osoittautunut myös erinomaiseksi ratkaisuksi sisäilmanlaadun parantamisessa kouluissa ja työpaikoilla.

– Yhteydenpito Polarthermin kanssa on mutkatonta. Lyhyt välimatka mahdollistaa ideoiden testaamisen ja molemminpuolisen sparrauksen helposti kasvokkain.

Insinööritoimistot ulkomaita myöten ovat huomanneet potentiaalin satakuntalaisessa yhteistyössä. Alipaineistukseen perustuvalle paineentasaimelle on paitsi kysyntää suomalaisissa sisäilmaongelmakohteissa ja rakentamisessa, myös potentiaalia katastrofialueiden kenttäsairaaloissa maailmalla. Kansainvälisestikin merkittävän innovaation konkretisointi toimivaksi laitteeksi on haaste, joka ei lämmittämisen ammattilaista hevillä kylmi.

VV-Kuivaus Seinäjoelta tilasi tasokuivaimet omalla värillään. Laitteisiin tehtiin myös laaserointi jossa on VV-Kuivauksen logo.
Kuvassa Tommi Arpomaa ja Timo Tammela.

Kiinnostuitko?

Viluttaako vai oletko jo jäässä? Ei huolta, ratkaisemme lämmitysongelmasi joten kerro tilanteestasi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.