Polartherm Oy
Field Heating Solutions   ► Uusiutuva Energia   ►

Kattotuuletin

Kattotuuletin Remko DVL 140

Lämpö nousee ylöspäin, jonka tuloksena korkeissa tiloissa on katonrajassa paljon käyttämätöntä lämmintä ilmaa.

Käyttökohteita ovat esimerkiksi urheiluhallit, teollisuushallit, verstastilat, kasvihuoneet, varastot ja tavaratalot. Laitetta ei suositella suuren ilmamääränsä vuoksi käytettäväksi asuintiloissa.

Kattotuulettimia käytetään varsinkin korkeissa tiloissa tasaamaan lattian ja katon välistä lämpötilaeroa. Kattotuuletin painaa ylöspäin nousevaa lämmintä ilmaa takaisin alas lattiaa kohti. Näin myös lämpöhäviöt pienenevät eikä tilaa tarvitse ylilämmittää. Samalla lämmityskustannukset tippuvat. 

DVL kattotuulettimeen on saatavana useita erilaisia ohjausautomatiikoita. DR-1 ja DR-3 ovat perusohjauskeskuksia, joilla voidaan säätää portaattomasti tuulettimen pyörimisnopeutta. Ohjauskeskus TR-2 mittaa katon ja lattian välistä lämpötilaeroa ja kytkee puhaltimen päälle automaattisesti tarpeen mukaan. Tuulettimen pyörimisnopeuden säätöä ei TR-2:ssa ole, vaan se toimii on-off –periaatteella. Jos halutaan säätää myös tuulettimen pyörimisnopeutta, niin tämä vaatii TR-2:n rinnalle joko DR-1:n tai DR-3:n.

Lisätietoja tuulettimen ohjauskeskuksista löydät tämän linkin takaa.

Kiinnostuitko?

Viluttaako vai oletko jo jäässä? Ei huolta, ratkaisemme lämmitysongelmasi joten kerro tilanteestasi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.